10 Ocak 2013 Perşembe

Karanfil Fanzin Hakkında

Karanfil Fanzin, popüler kültürün yok ediciliğine direnen ve şiire inanan bir grup insan tarafından Sivas merkezli yayın yapan ve talep edilirse farklı illere de gönderilen bir A4 kağıdıdır. Karanfil Fanzin, 2013 yılının Ocak ayında ilk sayısını katlamalı olarak çıkardı ve hala katlamalı fanzin olarak yayın hayatına devam etmektedir.

Zamanın yıkıcılığa direniyoruz!

Büyük olarak kabul edilen edebiyat dergilerinin fil dişi kulelerinden, hısım - akraba - dayı - yeğen ilişkilerinden faydalanarak şiir kabul eden o büyük dergilerin cilalı kapaklarından kaçtık hep. Onlar taşrayı kabul etmedi, biz de onları kabul etmiyoruz. Biz onların şarkısını söylemedik, onlar da bizim türkümüzü söyledi. Fazla romantizme gerek yok. Durumu arabeskleştirme niyetinde de değiliz. Sanırım niyetimiz, ne yapmak istediğimiz anlaşılmıştır.

Karanfil Fanzin'in Yayın Periyodu

Karanfil Fanzin'in belirgin bir yayın periyodu yok. İki haftada bir, ayda bir, iki ayda bir çıkabilir. Karanfil Fanzin'in çıkması için sağlam bir içeriğin olması gerekir. Yeni sayı çıksın gayesi gütmüyoruz, nitelikli eserlerle karşılaşırsak sayı kendiliğinden çıkıyor, buna inanıyoruz.

Karanfil Fanzin Neden Ücretsiz?

Karanfil Fanzin için herhangi bir ücret talep etmiyoruz. Bunun bir çok nedeni var. Başlıca nedenlerini sıralamak isteriz. Merak etmeyin anti-kapitalizm, anti-emperyalizm gibi hikayelerden, romantik solcu söylemlerinden bahsedip, nedenler üretmeyeceğim.

A4 kağıdından ibaret katlamalı bir fanziniz. Bize bir adet fanzin 5 kuruşa patlıyor. 200 tane basıyoruz. Ufak bir hesap yaparsak her sayının bize maliyeti 10 lira. Bu 10 lirayı karşılayamayacak durumda değiliz şuan.
Bir diğer nedeni ise instagramda iyi durmuyor bizim fanzin. Renkli, cilalı ya da jan janlı bir tarafı yok. Bu yüzden para verip almak istemiyorlar. 1 lira vermek zor geliyor insanlara. En azından, ücretsiz yapalım, alıp okusunlar dedik.

Karanfil Fanzin'e Eser Gönderimi

Karanfil Fanzin'e eser gönderimi için karanfil.fanzin@gmail.com e-posta adresini kullanabilirsiniz. Yine aynı e-posta adresi yoluyla soru, görüş ve önerilerinizi bize ulaştırabilirsiniz. Bir de Twitter sayfamız var. Fanzin ile ilgili gelişmeleri @KaranfilFanzin adresinden an ve an takip edebilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.